VERSLAG EINDESEIZOENSACTIVITEIT 26/05/2018
(verslag: Dago De Prins)

Op zaterdag 26 mei verzamelden 16 leden en sympathisanten van onze vereniging op de bezoekersparking van de VRT. Stipt op tijd betraden we de gebouwen in de schaduw van de VRT-toren. Onze enthousiaste gids liet er alleszins geen gras over groeien en met een stevig tempo verdwenen we in de eindeloze gangen van het immense gebouw. Als eerste stop koos onze gids voor het paradepaardje van de VRT. Met veel trots toonde hij ons eerst de regiekamer van de nieuwsdienst en vervolgens ook de studio waar elke dag het journaal wordt opgenomen. Jammer genoeg mochten we niet op de stoel van Martine Tanghe gaan zitten. Onze gids had er echter al wel eens opgezeten. Robin reageerde gevat met de vraag of hij nu op de stoel of op Martine Tanghe had gezeten. De toon was dus meteen gezet en onze gids wist eveneens ook welk vlees hij in de kuip had.
Net naast de nieuwsstudio bevond zich de studio van extra-time. Deze studio was vroeger een gewone berging, maar door de besparingen hebben ze deze maar gebruikt als studio. Het decor was eveneens gerecupereerd van oude materialen die ze nog ergens opgevist hadden.
Nadat we de deur van het oude berghok achter ons hadden dichtgetrokken, zetten we onze weg verder door de gangen van de Reyerslaan. De volgende stop was de grootste studio in het gebouw. Deze studio was jarenlang de vaste stek voor de decors van FC de kampioenen, maar buiten een kartonnen bord van de personages waren alle sporen van deze reeks uitgewist. Vandaag wordt deze studio gebruikt voor de opnames van Van Gils en gasten en de zevende dag. Onze ex-voorzitter Bavo nam zowaar zelfs even de plaats in van Lieven Van Gils. Hij praatte zonder problemen enkele minuten vol met de gasten van dienst. Onze gids was aangenaam verrast door de talkshow kwaliteiten van onze ex-voorzitter. Achter een groot zwart gordijn bevond zich in dezelfde studio het decor van de zevende dag. Al was dat decor niet bij iedereen even gekend. Of dat nu komt omdat we dan nog in ons bed liggen om te recupereren van zaterdagavond of omdat we onze match aan het voorbereiden zijn laat ik in het midden.
De volgende stop was de redactie van het journaal en alle andere actualiteitsprogramma's. Op een zaterdag is hier echter niet veel bedrijvigheid dus zetten we onze weg verder.
Niemand werd bij dit bezoek vergeten, dus ook de Ketnet studio kwam aan bod. Voor de grote en kleine kinderen onder ons was dit een ideaal moment om eens te kijken waar hun favoriete Ketnet helden al die zotte stoten uithalen.
Na al die televisiestudio's was het wel tijd geworden voor iemand live aan het werk te zien. De uitgelezen manier hiervoor was natuurlijk om één van de vijf radiostudio's te bezoeken. Begonnen deden we bij Studio Brussel. De presentatrice van dienst, Ulrike d'Hauwer, was even niet live op antenne en liet ons een kijkje nemen in de studio. Iedereen gaf zijn ogen de kost aan de infrastructuur al hadden sommigen vooral oog voor de mooie presentatrice. Diezelfde presentatrice overhandigde ons ook een enveloppe met stickers en stylo's die we onder de aanwezige mochten verdelen. Enkele verdiepen hoger bij MNM lag er jammer genoeg geen enveloppe klaar voor ons. Het verschil met de studio van studio Brussel was wel immens. Terwijl je in de studio van studio Brussel in een soort bunker zat, had je hier echt een open en ruim gevoel.
Aan alle mooie liedjes komt een eind en zo sloten we onze rondleiding van de VRT af.

Terwijl een deel al besloot om richting de Krankhoeve te rijden, kon een ander deel het niet laten om nog en cocktail te gaan drinken in een Brussels café. Nadat de cocktails (te) vlot naar binnen waren gewerkt besloot ook dit deel zich aan te sluiten bij de rest in de Krankhoeve. Onze nieuwe voorzitter Kevin kon ons jammer genoeg niet meer vervoegen in Bonheiden en dus zag Bavo dit als een uitgelezen kans om voor een laatste keer de eindeseizoensactiviteit in goede banen te leiden. Ondertussen kwamen met mondjesmaat de leden die zich hadden ingeschreven voor een heerlijk paella festijn toe.
Om klokslag 18 uur konden alle 21 leden en sympathisanten van onze kring de benen onder tafel schuiven. De borden werden in een verschroeiend tempo verorberd al kon dit ook gezegd worden over de drankvoorraad. De jeugd besloot na het dessert om zich te wagen aan een potje beachvolleybal, maar natuurlijk werd er geregeld een drankpauze ingelast. Het team van Bavo, Bart en Dago verpulverde de tegenstand en mocht zich uitroepen tot de winnaars van de avond. De tijd vloog voorbij en voor dat we het wisten zaten we voor de tv gekluisterd voor de Champions League finale tussen Liverpool en Real Madrid. Deze tweestrijd zorgde in de kantine voor verhitte discussies tussen Jasper en Bart die elk hevig supporterde voor hun favoriete ploeg. Nadat Real Madrid vervolgens de beker met de grote oren in de lucht stak, besloten de overgebleven leden zich nog even buiten te zetten om nog wat gezellig te keuvelen. Nadat de plaats in de frigo waar ooit de duvel stond leeg was, was het wel welletjes geweest voor iedereen.

De afwezigen hadden ongelijk, want het was weer een prachtige activiteit. Een betere afsluiter van het seizoen 2017-2018 hadden we niet kunnen wensen.